Acne en voeding

De rol van voeding op de huid

De populariteit van de invloed van voeding op processen in de huid, is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Er worden steeds meer onderzoeken naar gedaan, maar helaas is er op dit moment nog te weinig wetenschappelijk onderzocht bewijs om gerichte adviezen te geven over voeding.

Voor jou en voor ons is het van groot belang dat behandelingen die wij aanbieden bewezen effectief zijn. Daarom willen wij ook onze adviezen hierover zo goed en duidelijk mogelijk onderbouwen. Op dit moment kunnen wij hierover op onze website dan ook geen uitspraken doen.

Intakegesprek

Wij krijgen regelmatig vragen over voedingsmiddelen zoals suikers (chocola, zoete dranken, snoep), zuivel (melk, yoghurt) en vetten (gefrituurd eten, afhaal- en kant-en-klaarmaaltijden).

In een intakegesprek kunnen wij eventueel benoemen welke voedingsmiddelen mogelijk invloed hebben op acne, mits er verder geen gezondheidsklachten zijn. Wij geven geen voedingsadvies, dit laten wij over aan de daarvoor opgeleide diëtisten.

Het enige dat wij op dit moment kunnen adviseren, is in een dagboek bijhouden wat je dagelijks eet en of én hoe jouw huid hierop reageert (welke symptomen de huid vertoont. Wellicht kan hierin een patroon worden ontdekt, waardoor je in het vervolg rekening kunt houden met bepaalde voedingsmiddelen.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken